In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Zuurkoolovenschotel

Foto
Ingrediënten:
250 gram mager rundergehakt
800 gram zuurkool uit het vat
250 gram aardappelen in blokjes gesneden
1 grote ui
1 handje rozijnen
 1/3 ananas of een klein blikje
3 eetlepels olijfolie
200 gram pittige geraspte kaas

ingevette ovenschotel
Aardappelen 5 minuten voorkoken, zonder zout. De gesneden ui in olie lichtbruin bakken. Daarna het rundergehakt erbij rul bakken. Aardappelen, ananas, rozijnen en zuurkool erbij doen, als het te droog is wat ananassap toevoegen. Dit 5 minuten zachtjes bakken. Proef even of er nog peper en zout in moet.

Alles in de ovenschaal doen. Geraspte kaas er over strooien en 40 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden) zetten. Controleer even of de ovenschaal niet te bruin wordt.

Naar smaak kunt u nog kruiden toevoegen (zoals tijm, jeneverbes).


Roergebakken zuurkool

Foto
Ingrediënten:
400 g rundergehakt, 
4 el olie    
500 gr Zuurkool
200 gr  zoetzure appelstukjes
450 gr aardappelschijfjes
een mespuntje sambal, en een mespuntje gemberpoeder

Kook de aardappelen kort en snijdt ze in schijfjes. Verhit de helft van de olie in een ruime pan of wok. Roerbak hierin het rundergehakt met de sambal en gemberpoeder. Voeg de zuurkool en de appeltjes toe en bak deze al omscheppend 10 minuten mee. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes of aardappelschijfjes.

Serveer de aardappels en de zuurkool  apart. Je kunt in plaats van gehakt ook 4 lekkere saucijsjes krokant en gaar bakken. Dan roerbak je de zuurkool met 

Minicroissants gevuld met zuurkool en pruimen

Foto
Voor 24 hapjes heb je nodig:
1 pak croissant deeg voor kleine hapjes
2 ons zuurkool
12 geweekte pruimen zonder pit en doormidden gesneden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak de rol croissantdeeg open en snij ze op de inkepingen los. Leg op ieder driehoekje een theelepel zuurkool en een halve pruim. Rol losjes op en leg ze op het bakblik. Bak ze in de hete oven in 8 minuten mooi goudbruin.

 


Powered by Create your own unique website with customizable templates.