In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • CSA
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid
  • Nieuwe pagina
Foto

Blinis van aardappelen met yacon en kerriegarnalen

Benodigdheden voor 4 personen:

300 gr grof zeezout
200 gr bintjes
2 eieren
3 eetlepels bloem
2 dl melk
boter
100 gr Hollandse garnalen
2 lepels kerriemayonaise
80 gr yacon knol

Bereiding:

Leg het zeezout op de bodem van een ovenschaal en leg er de aardappelen op. Pof ze 30 tot 40 min in een oven van 160°C
Haal de aardappelen uit de oven als ze gaar zijn, pel ze en plet ze met een vork
Maak een beslag met 2 eieren, 3 eetlepels bloem, 2 dl melk en 1 eetlepel gesmolten boter. Klop alles los met de klopper. Kruid met peper en zout. Voeg de geplette aardappelen toe
Smelt een beetje boter in de pan of gebruik de pizza steen van Weber en bak er 4 mooie pannenkoekjes of blinis van 12 cm van
Kruid de plakjes yacon met een beetje peper, zout en citroensap. Leg op elk bord een blinis
Maak de garnalen aan met kerriemayonaise en Bedek de blini’s met garnalen

  Smakelijk eten!



Foto

Vegetarische Yacon salpicon salade 

Salpicon salades worden normaliter gemaakt met vlees (bief), hieronder volgt echter een vegetarische variant voor de liefhebbers: 

Ingrediënten:

- 300 gram halumi kaas (in stukjes gesneden). 
- 3 tomaten (gesneden).
- 2 avocado’s (gesneden of geprakt).
- 2 Serrano pepers (in stukjes gesneden).
- 1-2 theelepels oregano.
- 1 handvol pijnboompitten.
- 1 ui (gesneden).
- 1 snufje zeezout (naar behoefte).
- 1 snufje peper (naar behoefte).
- 1 handvol gedroogde uitjes.
- 1/3 kop yacon schijfjes of 1 dikke eetlepel yacon poeder.
- 1/3 kop olijf olie.
- 1/4 kop biologische azijn. 

Bereiding:
Voeg de olijfolie, azijn, oregano, zout en peper in een grote kom samen en meng deze door elkaar. 
Voeg daarna de halumi kaas, de tomaten, de in stukjes gesneden ui en de pepers erbij en meng het geheel wederom goed door elkaar. 
Zet de salade dan aan de kant voor een paar minuten om het geheel even te laten marineren en klaar is de salade!  




Foto
Carpaccio van Yacon

ingrediënten:
100gr Yacon
1el Amandelschilfers
peper en zout
2el vers geraspte Parmezaanse Kaas
2el fijngehakte Peterselie
1tl ingelegde Citroen*, fijngehakt (of eventueel 1 el Citroensap)
2el Olijfolie
1tl Honing

* ingelegde citoenen zijn tekoop bij Marokkaanse winkels

Bereiding:
Mix de ingelegde citroen samen met de olijfolie en de honing tot een gladde dressing.
Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan tot ze lichtjes bruin kleuren.
Schil de yacon en snijd hem in ultradunne plakjes.
Een mandoline is daar ideaal voor, maar met een zeer scherp mes lukt het ook.
Besprenkel onmiddelijk met citroensap.
Schik de plakjes op een schaal, druppel er wat dressing over en bestrooi met Parmezaanse kaas,
Peterselie, Amandelen en peper en zout naar smaak.
Smakelijk eten.


.

Foto
Zoete Yacon smoothie

Ingrediënten:
- 3 theelepels yacon poeder.
- 2 theelepels bijenpollen.
- 1 theelepel goji bessen poeder.
- 1 theelepel maqui bessen poeder.
- 1 theelepel açai bessen poeder.
- 1 eetlepel maca poeder.
- 1 eetlepel rauwe cacao poeder.
- 1 Braziliaan mango.
- 1 Braziliaan papaja.
- 1/2 bakje blauwe bessen.
- 1/2 bakje bramen.
- 1/2-3/4 liter mango-spirulina sap. 

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten samen in een blender en mix het geheel tot het een mooie egale substantie heeft gevormd. Giet de inhoud daarna uit over één of meerdere glazen of bekers en garneer het eventueel met een paar kokosschilfers, een snufje rauwe cacao en wat goji bessen

Foto
Yacon en prinsesseboontjes met Aziatische aroma's

ingrediënten:
2 tenen look
1el fijngehakte gember
1 pepertje, pitjes verwijderd en fijngehakt
1el olie
500gr prinsessenboontjes gedopt en in stukjes van ca. 4cm gesneden
2el water
250gr yacon geschild en geraspt
1/2tl paprika poeder
1tl suiker
1el sojasaus
peper en zout
1/3 kopje geroosterde pindanoten

Bereiding:
Verwarm de olie in een kookpan en voeg de look, gember en peper toe.
Roer tot de look geurig wordt en voeg dan de boontjrs toe.
Roer ca. 3 minuten op hoog vuur.
Voeg het water toe, dek de pan af met een deksel en laat op een middelmatig vuurtje ca. 5 minuten stoven.
Roer af en toe en voeg meer water toe als het verdampt.
Voeg de yacon , het paprikapoeder, de suiker, sojasaus en peper en zout naar smaak toe.
Roer regelmatig en laat stoven tot de groenten gaar zijn.
Roer er vlak voor het serveren de pindanoten door.
Smakelijk eten


Powered by Create your own unique website with customizable templates.