In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Piccalilly

Foto







Ingrediënten:

1 kg seizoensgroenten uit de tuin zoals:
wortel
ui
bloemkool
broccoli
sperzieboontjes
kapucijners
suikererwtjes
suikermais
peultjes
witringbiet
courgette
romenesco
Venkel

5 potten, schoongemaakt zoals omschreven bij aardbeien jam.

15 gram zout
50 gram mosterdzaadjes
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel geraspte gember of gemberpoeder
1 eetlepel curry
3 zaadjes kardemom
5 kruidnagels
70 gram palmsuiker
1 liter zelfgemaakte kruidenazijn

Snijd de groente in mooie stukjes. Groote is afhankelijk van de groente die je gekozen hebt. bv de roosjes van een bloemkool en hele peultjes.

Snijd de kardemom zaadjes open.
Breng de azijn met de kruiden het zout en de suiker zachtjes aan de kook in een pan. Houd rekening met de kooktijd van de verschillende groenten. Voeg de groenten toe en laat al roerend 5 minuten zachtjes pruttelen. 

Vul de schoongemaakte potten tot aan de rand. Draai het deksel er stevig op en zet de potten op zijn kop. Na 15-30 minuten potjes voorzichtig omkeren. Als het afgekoeld is potjes dateren en donker wegzetten.

Het is zeker een jaar houdbaar.
Eenmaal geopend, alleen met schone lepel erin en in de koelkast bewaren.Lekker voor gebakken aardappels, worst, gehaktballen,hamburgers en blokjes kaas.
​

Foto

​
​




​

Powered by Create your own unique website with customizable templates.