In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Novembersalade

Foto
 Ingrediënten:

2 blaadjes krulandijvie
1 blaadje gewone andijvie
1 hand spinazie
2 jonge stengels snijbiet
1 klein handje winterpostelein
2 blaadjes rucola
3 eetlepels geraspte rode kool
3 eetlepels geraspte wortel
2 eetlepels geraspte ramenas
2 eetlepels venkelgroen
een halve zure appel in blokjes

Dit allemaal met een schaar voorzichtig fijn knippen en in een kom doen. Deze salade is op haar lekkerst zonder dressing!


Venkelsalade

Foto
Ingredienten: 250gr peultjes, 
4 worteltjes in dunne reepjes,
3 venkelknollen in fijne reepjes of kleine blokjes, 
3 lente uitjes in schuine stukjes gesneden, 
2 eetlepels fijngesneden peterselie, alleen de
blaadjes gebruiken, 
1 eetlepel citroensap, 
3 eetlepels olijfolie, 
een beetje peper en zout, 
125 gr geitenkaas in kleine brokjes, 
een handje ongezouten cashewnootjes , 
1 klein citroentje in partjes

Breng in een pannetje een flinke bodem water aan de kook en doe daarin de venkel, worteltjes en de peultjes. Kook alles 3-4 minuten en giet het over in een vergiet. Afspoelen met koud water.
Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie en het peper en zout. Doe de afgekoelde groenten in een kom en sprenkel de dressing erover. Doe de peterselie en de lente-uitjes er nog bij en schep alles los door elkaar. Strooi de geitenkaas en de nootjes erover.  Garneer met kleine partjes citroen. Serveer het met koude lekker korrelige couscous.

Venkelsoep

Foto

Nodig voor 2 liter soep:

2 knolvenkel, 
1 wortel, 
1 steeltje groenselderie, 
2 teentjes knoflook in stukjes,
3 tuinkruiden tabletten, 
2 ons bloem, 
room culinair, 
peper en  zout naar smaak,
bosuitjes of verse bieslook

Knolvenkel in smalle reepjes snijden. Twee liter water aan de kook brengen. Knolvenkel ,wortel,groenselderij en tuinkruiden tablet erbij doen. Dan alles 3 a 4 uurtjes op de kleinste stand laten trekken. Soep zeven, maak een roux van boter of olie en bloem en bind hiermee het nat. Even doorkoken, eventueel weer wat van de uitgezeefde groenten erbij doen.

Venkel gevuld met notenrijst en sinaasappelsaus

Foto

Ingredienten: 2 grote venkelknollen (ca. 700 gr.), 1 ui, 1 rode paprika, 1 prei, 100 gr. cashewnoten of walnoten, zout, 2 eetl. zonnebloemolie of olijfolie, 150 gr. zilvervliesrijst, 1 eetl. gehakte tijm, 2 dl. Sinaasappelsap, 1/2 eetl. aardappelmeel, 1 sinaasappel

 Maak de venkel schoon. Verwijder de stronk en de stelen en bewaar het venkelgroen. Halveer de venkelknollen en hol ze met een mesje iets uit. Kook ze in ruim water met zout 10-12. min. Giet af, bewaar het kookvocht en houd de venkel warm. Snijd de rest van de venkel in blokjes. Snipper de ui, verdeel de paprika in blokjes en de prei in ringetjes. Hak de noten grof en houdt enkele noten apart voor de garnering. Verhit de olie en roerbak de gesneden groente 3 minuten. Voeg de rijst erbij en bak deze 2 minuten mee. Schep de helft van de tijm en 1 dl. venkelvocht erdoor en kook het mengsel afgedekt 12-14 minuten. Verwarm intussen het sinaasappelsap met 1/2 dl water en de rest van de tijm. Bind de saud met aardappelmeel gemengd met 1 eetl. sap. Roer de gehakte noten door de rijst. Schep het rijstmengsel in de venkel. Verdeel de ssaus over de borden en zet de gevulde venkel erop. Garneer met partjes sinaasappel, noten en venkelgroen. 

Powered by Create your own unique website with customizable templates.