In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Maïsbeignets 

Foto
Ingrediënten:
125 g bloem,
1 tl bakpoeder,
1 tl paprikapoeder,
1 el suiker,
1 tl zeezout,
2 eieren,,25 dl melk, 
4 maïskolven, 
1 halve rode paprika in kleine stukjes gesneden,
1 prei in dunne plakjes gesneden, 
90 g verse fijngehakte koriander, 
maïs- of zonnebloemolie om te bakken

Strooi de bloem en het paprikapoeder in een grote kom, meng er de suiker en het zout door en maak een kuiltje in het midden. Klop in een andere kom de eieren en melk door elkaar. Giet dit  al roerend bij het bloem mengsel, zodat je een stevig beslag zonder klontjes krijgt. Dek het beslag af en zet het tot gebruik in de koelkast. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van de kolven en doe de korrels in een grote kom. Hussel er de stukjes paprika, prei en koriander door. Roer vlak voor het bakken het beslag door de verse ingrediënten. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Gebruik 1 el beslag per beignet. Bak er een paar tegelijk. Bak ze, tot ze aan de onderkant goudkleurig zijn. Draai ze om en bak ze nog 2 min, tot ze krokant zijn. Schep ze uit de koekenpan en houd ze warm, terwijl je de rest van de beignets maakt. Giet wat olie in de pan als nodig is.

  

Suikermais-paprikamix 

Foto
Ingredienten: 250 gr. maiskorrels, 
1 rode paprika, 
1 groene peper, 1 tomaat, 
2 sjalotjes, 
2 eetlepels fijngehakte koriander, 
sap van een halve citroen, 
zout

Paprika en peper (zaadjes eruit) in kleine stukjes snijden. Snipper de sjalotten. Snij de tomaat in kleine stukjes. Maiskorrels mengen met de andere ingredienten en op smaak brengen met citroensap. 1 a 2 uur laten rusten en verder op smaak brengen met zout en peper, of een beetje honing.

Suikermaïs in de oven 

Foto
Stroop de schutbladen naar onderen toe af, verwijder de draden en bestrijk de kolven met olie of boter. 
Vouw de bladeren van de kolf terug en rooster de maïs rondom bruin in de oven (30 min op 200 ºC) of op de barbecue. Keer ze af en toe tot ze gaar zijn. 



Maïs - prei - couscousschotel

Foto
Het kan vegetarisch,  maar ook met gehakt, of uitgebakken vetspekblokjes ook  erg lekker, kies zelf

Ingrediënten: 
400gr couscous,
400gr gehakt, 
1 flinke ui,
2 teentjes knoflook,
1 prei,
2 maïskolven uit de diepvries 
1 rode paprika.
1 theelepel komijn,
½ theelepel gember poeder of een stukje fijngehakte verse gember,
½ theelepel kurkuma,
½ theelepel gemalen kruidnagel,
1thepel zout,
En een paar flinke draaien gemengde peper uit de molen.

Was de couscous in ruim water en giet hem af, laat een kwartiertje staan en maak hem dan met de handen of een vork heel goed los en korrelig. Doe water in een stoompan en stoom de couscous een kwartiertje zonder deksel  maak hem dan weer helemaal los, het aller-lekkerst is een korrelige couscous. Nu maken we de groenten schoon en snijden de korrels van de maïskolven .Bak het gehakt rul, gebruik je spek, snij het in blokjes van een 1½ centimeter en bak ze op een laag vuurtje uit. Doe de ui en het knoflook erbij en bak nog even door. Dan de maïs , paprika en prei erbij  en een minuut of 5 doorbakken. Dan  de kruiden en het zout erbij en als laatste de couscous erbij en heel goed doorwarmen.  

Powered by Create your own unique website with customizable templates.