Maak de spitskool schoon, verwijder de stronk en snijdt de kool in reepjes van ongeveer 1 centimeter. Maak de uien schoon en snipper deze. Hak de cashewnoten grof. Rooster in een droge wok de cashewnoten en de geraspte kokos lichtbruin en schep dit uit de wok. Verhit de olie in de wok en fruit hierin eventjes de uien en kerriepoeder. Voeg dan de spitskool toe en roerbak dit 5 minuten. Schep dan de cashewnoten en de kokos erdoor. Breng het gerecht op smaak met wat zout en een paar druppels citroensap.Serveer met rijst en eventueel lekkere pindasaus met gehaktballetjes.
pindasaus: 1 ui gesnipperd, 3 teentjes knoflook gehakt, 1 rode Spaanse peper in reepjes, sap van een citroen, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 125 gr. pinda’s grof gemalen of 125 gr pindakaas, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel ketjap , dl. water.
Maal de ui de knoflook en de peper in de keukenmachinefijn, of doe het met de vijzel. Verhit de olie en bak eventueel eerst de gehaktballetjes hierin lekker bruin. Als er te veel vet in de pan is doe er dan wat uit, bak daarna even het kruidenmengsel tot het begint te kleuren. Doe er citroensap suiker en het water bij. Breng aan de kook en doe de pinda’s erbij. Warm alles goed door tot de saus lekker gebonden is.