2 blaadjes krulandijvie 1 blaadje gewone andijvie 1 hand spinazie 2 jonge stengels snijbiet 1 klein handje winterpostelein 2 blaadjes rucola 3 eetlepels geraspte rode kool 3 eetlepels geraspte wortel 2 eetlepels geraspte ramenas 2 eetlepels venkelgroen een halve zure appel in blokjes
Dit allemaal met een schaar voorzichtig fijn knippen en in een kom doen. Deze salade is op haar lekkerst zonder dressing!
Ovenschotel met spinazie
Ingrediënten:
1kg spinazie 1 ui 25gr boter of 2eetlepels olijfolie 2 eetlepels bloem 2 eieren 2 dl melk Wat peper en zout
Maak de ui schoon en snipper fijn was de spinazie en snij in stukje verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in de boeter of olie de uitjes glazig doe de bloem erbij en roer even door haal van het vuur en doe de melk erbij goed doorroeren en weer op het vuur en laten binden. Splits de eieren en klop de dooiers bij de saus doe de spinazie beetje bij beetje bij de saus en laat ze op het vuur slinken, goed blijven roeren. Even doorpruttelen en dan het vuur uit. De eiwitten stijfkloppen en door de spinziecreme spatelen in een ovenschaal doen en wat paneermeel met geraspte pittige kaas vermengen en over de spinazie strooien,. 20 minuten in de oven zetten tot er een mooi goudbruin korstje opzit
Spinaziesoep
Ingrediënten:
2 liter lekkere kippenbouillon van een blokje of zelfgemaakt
2 eetlepels tarwebloem 500 gr verse spinazie croutons
Was spinazie en zet op met aanhangend water laat even aan de kook komen en slinken Pureer in de blender of met een staafmixer Doe een klontje boter in de soeppan daarbij de bloem en als de boter gesmolten is en met de bloem vermengd de bouillon erbij alles aan de kook brengen vooral in het begin even goed doorroeren als je een mooi homogene gebonden massa hebt, gaat de spinazie puree erbij even goed doorroeren. Een scheut witte wijn en een scheut roomculinaire erbij. serveren met de croutons