In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • CSA
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid
  • Nieuwe pagina

Novembersalade

Foto
 Ingrediënten:

2 blaadjes krulandijvie
1 blaadje gewone andijvie
1 hand spinazie
2 jonge stengels snijbiet
1 klein handje winterpostelein
2 blaadjes rucola
3 eetlepels geraspte rode kool
3 eetlepels geraspte wortel
2 eetlepels geraspte ramenas
2 eetlepels venkelgroen
een halve zure appel in blokjes

Dit allemaal met een schaar voorzichtig fijn knippen en in een kom doen. Deze salade is op haar lekkerst zonder dressing!


Ovenschotel met spinazie

Foto
 Ingrediënten:

1kg spinazie
1 ui
25gr boter of 2eetlepels olijfolie
2 eetlepels bloem
2 eieren
2 dl melk
Wat peper  en zout

Maak de ui schoon en snipper fijn was de spinazie en snij in stukje verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in de boeter of olie de uitjes glazig doe de bloem erbij en roer even door haal van het vuur en doe de melk erbij goed doorroeren en weer op het vuur en laten binden. Splits de eieren en klop de dooiers bij de saus doe de spinazie beetje bij beetje bij de saus en laat ze op het vuur slinken, goed blijven roeren. Even doorpruttelen en dan het vuur uit. De eiwitten stijfkloppen en door de spinziecreme spatelen in een ovenschaal doen en wat paneermeel met geraspte pittige kaas vermengen en over de spinazie strooien,. 20 minuten in de oven zetten tot er een mooi goudbruin korstje opzit  




Spinaziesoep

Foto
Ingrediënten:

2 liter lekkere  kippenbouillon van een blokje of zelfgemaakt

2 eetlepels tarwebloem
500 gr verse spinazie
croutons

Was spinazie en zet op met aanhangend water laat even aan de kook komen en slinken
Pureer in de blender of met een staafmixer
Doe een klontje boter in de soeppan 
daarbij de bloem en als de boter gesmolten is en met de bloem vermengd de bouillon erbij
alles aan de kook brengen 
vooral in het begin even goed doorroeren
als je een mooi homogene gebonden massa hebt, gaat de spinazie puree erbij even goed doorroeren.
Een scheut witte wijn en een scheut roomculinaire erbij.
serveren met de croutons

Powered by Create your own unique website with customizable templates.