Snij de ui fijn. Fruit de ui in de boter tot hij glazig is. Maak de sla schoon. Snij de sla grof en laat 5 minuten smoren samen met de ui. Voeg 1 liter bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg melk toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg eventuuel op het laatst nog een scheutje room toe.
Novembersalade
Ingrediënten:
2 blaadjes krulandijvie 1 blaadje gewone andijvie 1 hand spinazie 2 jonge stengels snijbiet 1 klein handje winterpostelein 2 blaadjes rucola 3 eetlepels geraspte rode kool 3 eetlepels geraspte wortel 2 eetlepels geraspte ramenas 2 eetlepels venkelgroen een halve zure appel in blokjes
Dit allemaal met een schaar voorzichtig fijn knippen en in een kom doen. Deze salade is op haar lekkerst zonder dressing!