In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • CSA
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid
  • Nieuwe pagina

Slasoep

Foto
Ingredienten:

1 flinke ui
1 krop sla
2 eetlepels boter
1-2 dl melk
1 liter bouillon
zout
peper
evt een scheut room

Snij de ui fijn. Fruit de ui in de boter tot hij glazig is. Maak de sla schoon. Snij de sla grof en laat 5 minuten smoren samen met de ui. Voeg 1 liter bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg melk toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg eventuuel op het laatst nog een scheutje room toe.

Novembersalade

Foto
 Ingrediënten:

2 blaadjes krulandijvie
1 blaadje gewone andijvie
1 hand spinazie
2 jonge stengels snijbiet
1 klein handje winterpostelein
2 blaadjes rucola
3 eetlepels geraspte rode kool
3 eetlepels geraspte wortel
2 eetlepels geraspte ramenas
2 eetlepels venkelgroen
een halve zure appel in blokjes

Dit allemaal met een schaar voorzichtig fijn knippen en in een kom doen. Deze salade is op haar lekkerst zonder dressing!


Powered by Create your own unique website with customizable templates.