In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Schorseneren 

Foto
Ingrediënten:

10 schorseneren
2 ons veldsla
1 ei
citroensap
dille
zout

Maak de schorseneren schoon met een groenteborstel. Kook ze 10 tot 20 minuten (hangt af van de dikte van de schorseneren) in de schil. Snij na het koken met een scherp mesje een kerfje overlangs en stroop de schil af.

Maak de veldsla schoon en doe deze in een kom. Leg de afgekoelde schorseneren op dit bedje van veldsla en bedruppel ze met een beetje citroensap en garneer het met een gesnipperd hardgekookt ei en wat dille en eventueel wat zout.

In de schil gaargekookte schorseneren hebben een heel lekkere zachte smaak. Ze werden om deze reden vroeger ‘armelui-asperges’ genoemd.


Powered by Create your own unique website with customizable templates.