In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Rucola met aardbei- rabarbervinigrette

Foto
Ingredienten: 
1  mok rabarber in stukjes, 
1¼  mok  aardbeien in stukjes, 
2 grote sjalotten grof gehakt, 
1 eetlepel suiker, 
5 eetlepel  rode wijnazijn, 
1 theelepel mosterd, 
1 eetlepel olijfolie,  
1 bos rucola,  
wat zachte geitenkaas,
 4 hele aardbeien 

Smoor de rabarber tezamen met de sjalotsnippers, aardbeistukjes, suiker en rode wijnazijn plm. 10 minuten in een sauspan, tot het zacht is. Pureer het en  druk door  een zeef in een ruime kom. Laat afkoelen. 

Klop met een garde de olie en de mosterd erdoor.

Was rucola en verdeel ze  over de borden, leg er de hele aardbeien bij en wat stukjes geitenkaas. Giet er wat vinaigrette over.

Novembersalade

Foto
 Ingrediënten:

2 blaadjes krulandijvie
1 blaadje gewone andijvie
1 hand spinazie
2 jonge stengels snijbiet
1 klein handje winterpostelein
2 blaadjes rucola
3 eetlepels geraspte rode kool
3 eetlepels geraspte wortel
2 eetlepels geraspte ramenas
2 eetlepels venkelgroen
een halve zure appel in blokjes

Dit allemaal met een schaar voorzichtig fijn knippen en in een kom doen. Deze salade is op haar lekkerst zonder dressing!


Powered by Create your own unique website with customizable templates.