Ingredienten: 1 mok rabarber in stukjes, 1¼ mok aardbeien in stukjes, 2 grote sjalotten grof gehakt, 1 eetlepel suiker, 5 eetlepel rode wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 1 bos rucola, wat zachte geitenkaas, 4 hele aardbeien
Smoor de rabarber tezamen met de sjalotsnippers, aardbeistukjes, suiker en rode wijnazijn plm. 10 minuten in een sauspan, tot het zacht is. Pureer het en druk door een zeef in een ruime kom. Laat afkoelen.
Klop met een garde de olie en de mosterd erdoor.
Was rucola en verdeel ze over de borden, leg er de hele aardbeien bij en wat stukjes geitenkaas. Giet er wat vinaigrette over.
Novembersalade
Ingrediënten:
2 blaadjes krulandijvie 1 blaadje gewone andijvie 1 hand spinazie 2 jonge stengels snijbiet 1 klein handje winterpostelein 2 blaadjes rucola 3 eetlepels geraspte rode kool 3 eetlepels geraspte wortel 2 eetlepels geraspte ramenas 2 eetlepels venkelgroen een halve zure appel in blokjes
Dit allemaal met een schaar voorzichtig fijn knippen en in een kom doen. Deze salade is op haar lekkerst zonder dressing!