In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • CSA
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid
  • Nieuwe pagina

Rabarber met rijstepap

Foto
Ingredienten:
Een half potje,  ongeveer 150  tot 200 gr rijstepap, 2 eiwitten, 
een appel en een steel rabarber, een beetje geraspte kokos en wat suiker en kaneel. Verder een vuurvaste ovenschaal om  alles  in te bakken.

Schil de appel en maak er kleine blokjes van. Maak kleine stukjes van de steel rabarber. Zet de appelstukjes en de rabarber op met een bodempje water en een beetje suiker

Klop de eiwitten stijf  met een paar eetlepels suiker, doe er een eetlepel gemalen kokos bij en schep alles  door de rijstepap

Doe de zachtgekookte appelrabarber stukjes in een vuurvaste ingevette schaal schep het ei-rijst mengsel erbovenop.

Verwarm de oven tot 175 graden  en laat alles in een kwartiertje tot twintig minuten  gaar en goudbruin bakken.

 


 
 
 


Rabarbertaart

Foto
Ingredienten: 750 gr rabarb
er, 
125 gr boter, 
250 gr suiker, 
1 zakje vanillesuiker, 
6 eieren, 
200 gr bloem, 
2 theelepels  bakpoeder en 
2 eetlepels kokos rasp

Verwarm de oven voor op 1800 C.

Was de rabarber en snijd ze in kleine stukjes. Roer de boter, 125 gr (de helft!) suiker en vanillesuiker in een kom tot een schuimig geheel. Klop er daarna een voor een drie eieren door. Doe er vervolgens de bloem en het bakpoeder bij. Roer voorzichtig tot het een glad beslag is. Giet het in een ingevette ronde taartvorm en vul het op met de stukjes rabarber. Zet de taart in de oven.

Ondertussen: scheid het eiwit en de dooiers van de andere drie eieren. Klop de eiwitten in een ontvette kom stijf en glanzend. Voeg onderwijl de rest van de suiker in porties toe.

Haal na 20 minuten de taart uit de oven en spatel het eiwit eroverheen. Bak de taart nog eens twintig minuten.

Makreel met rabarber

Foto
Ingredienten:
 1 kg makreelfilets,  300 gr rabarber in kleine stukken, 1 ui gesnipperd,  60 gr boter, 
4 eetlepels broodkruim, 
zout & peper

Verhit de oven voor op 200°C.

Rooster de broodkruimels in een droge koekenpan. Doe ze uit de pan in een kom. Smelt de boter en bak de uien licht. Voeg de rabarber toe, met wat peper en zout en kook het geheel 5 minuten. Voeg de broodkruimels toe en het mengsel nog even goed roeren.

 Leg de makreelfilets op een bord, huidkant naar beneden, en smeer het mengsel erover. Rol de filets op en zet vast met een cocktailprikker.Doe de makreel rollen in een ingevette ovenschaal   en bak ze  15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Rucola met aardbei- rabarbervinigrette

Foto
Ingredienten: 
1  mok rabarber in stukjes, 
1¼  mok  aardbeien in stukjes, 
2 grote sjalotten grof gehakt, 
1 eetlepel suiker, 
5 eetlepel  rode wijnazijn, 
1 theelepel mosterd, 
1 eetlepel olijfolie,  
1 bos rucola,  
wat zachte geitenkaas,
 4 hele aardbeien 

Smoor de rabarber tezamen met de sjalotsnippers, aardbeistukjes, suiker en rode wijnazijn plm. 10 minuten in een sauspan, tot het zacht is. Pureer het en  druk door  een zeef in een ruime kom. Laat afkoelen. 

Klop met een garde de olie en de mosterd erdoor.

Was rucola en verdeel ze  over de borden, leg er de hele aardbeien bij en wat stukjes geitenkaas. Giet er wat vinaigrette over.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.