Pompoenschijven met sesamzaadIngrediënten:
1 pompoen 2 teentjes knoflook olijfolie sesamzaadjes peper en zout Pompoenschijven van ½ cm dik snijden. Als de pompoen biologisch is, kunt u de schil er aan laten. De schijven 10 minuten in olijfolie bakken, voeg halverwege de geperste knoflook toe. Zet het uit en strooi er wat sesamzaadjes, peper en zout over. |
PompoentaartIngrediënten:
Piedeeg voor één springvorm 1 grote prei 1 pompoen 3 echte scharreleieren ½ dl creme fraiche of slagroom nootmuskaat peper en zout 3 teentjes knoflook olijfolie Snij de prei in ringen en 5 minuten smoren. Snij de pompoen in blokjes en voeg toe aan de prei. Verdeel het deeg in een springvorm. Doe de groentemix erin. Klop 3 eieren los met ½ dl creme fraiche of slagroom, peper en zout, nootmuskaat en 3 geperste teentjes knoflook. Giet dit over het groentemengsel en zet de taart ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 175 graden. Eventueel bestrooien met geraspte kaas of schijfjes mozzarella en sesamzaadjes of geroosterde pompoenpitten. |
Aardappel- pompoenpuree met maïskorstje.
Ingrediënten:
400 gr. geschilde aardappelen,400 gr. rode pompoenstukjes,150 gr. maïskorrels, 200 gr. mager gehakt, 2 grote uien in stukken gesneden, 2 eetlepels nasi kruiden, 20 gr. roomboter of margarine, 1 ei, 0,4 l. warme melk, peper en zout naar smaak. Kook de pompoen en de aardappelen en uien gaar en maak er een lekkere puree van met de roomboter ,melk en het ei. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de oven en doe de puree in een ingevette ovenschaal. Je mag de schaal vast in de oven zetten terwijl je het gehakt roerbakt . Doe bij het rulgebakken gehakt de maïskorrels en de geweekte nasikruiden. Dit mengsel gaat bovenop de puree, in een hete oven knapperig goudbruin laten worden. |