In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Pesto

Foto
Ingrediënten:

50 gram rucola
75 gram basilicum
3 tenen grof gehakte knoflook
45 gram pijnboompitten licht geroosterd
125 ml olijfolie
½ theelepel zout
mespuntje verse witte of zwarte peper
50 gram vers geraspte parmezaanse kaas
30 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

Doe alles, behalve de boter en de kaas, in een keukenmachine of pureer met een staafmixer tot een homogene massa. Pesto in een kom doen. Klop vervolgens de boter en kaas met een houten lepel er doorheen. Niet met de keukenmachine doen, omdat anders de mooie textuur verloren gaat. Als u van de pesto een pastasaus wilt maken, meng er dan 3 eetlepels creme fraiche door.

Variatie: maak een rode pesto door de rucola en basilicum te vervangen voor zongedroogde tomaatjes.


Powered by Create your own unique website with customizable templates.