In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • CSA
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid
  • Nieuwe pagina

Gevulde koolrabi

Foto
Ingrediënten:
 4 koolrabi’s,
plak ham van 200 gr. 200 gr. champignons fijngehakt , 
1 hardgekookt ei , 
zout en peper, 
1 tl. paprikapoeder , 
100 gr. geraspte kaas . 

Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de koolrabi’s en kook ze 10 minuten in ruim water met zout. Haal ze er uit en bewaar het kookvocht. Laat ze iets afkoelen. Snij er een kapje af en hol ze uit met een lepel. Snij het uitholsel fijn met de champignons , de ham, het ei, de helft van de kaas, het zout en de peper. Vul de koolrabi’s met dit mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Schenk een laagje van het kookvocht op de bodem en bestrooi ze met de rest van de kaas. Laat de koolrabi’s in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.



Koolrabibladeren 

Foto
Ingredienten: 10 grote bloemkoolbladeren of koolrabibladeren -  
2 teentjes knoflook -  
50g mager rookspek 

Couve mineiro is een koolsoort die hier onbekend is. De beste vervanging is het loof van bloemkool  of eventueel de bladeren van koolrabi. Het loof in millimeterdunne reepjes snijden. Braziliaanse koks doen dat door de van de dikke nerven ontdane bladeren op een stapeltje te leggen, ze heel stevig in de lengte op te rollen en vervolgens met een vlijmscherp mes in flinterdunne reepjes te snijden.
Snij het mager rookspek in kleine blokjes en laat dit even bakken in enkele lepels neutrale olie.
Voeg de fijngesneden knoflook toe en de reepjes kool en laat dit mengsel ongeveer 5 minuten bakken. Af en toe met een vork losjes omscheppen, zodat de koolsliertjes niet aan elkaar plakken en het kookvocht snel verdampt.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.