In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Piccalilly

Foto
Ingrediënten:
1 kg fijngesnipperde gemengde groenten: wortel, 
komkommer, 
ui, bloemkool,
broccoli, 
paprika of sperzieboontjes.
15 gram zout, 
50 gram mosterdpoeder, 
1 eetlepels kurkuma / geelwortel
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel curry, 
100 gram bloem
70 gram suiker
1 liter azijn

Los zout, kruiden, bloem, suiker op in wat azijn.
Breng de rest van de azijn aan de kook in een pan.
Voeg dan al roerend het azijnmengsel eraan toe.
Alles 5 minuten laten doorkoken tot het tot redelijk dikke saus is geworden.
Voeg groenten toe en breng aan de kook en laat even pruttelen  wel goed roeren  zet het vuur af en vul de schoongemaakte potten tot aan de rand.Draai het deksel er stevig op en zet de potten op zijn kop..Na 15-30 minuten potjes voorzichtig omkeren.Als ‘t afgekoeld is potjes dateren en donker wegzetten.
Het is zeker een jaar houdbaar.
Eenmaal geopend, alleen met schone lepel erin en in de koelkast bewaren.Lekker voor gebakken aardappels, worst, gehaktballen,hamburgers en blokjes kaas.


Tzatziki met komkommer

Foto
Ingredienten:

½ komkommer
½ pond gare sperzieboontjes in kleine stukjes
2 knoflooktenen
250 gram Griekse of Bulgaarse yoghurt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kruidenazijn
1 theelepel verse fijngeknipte dille
zout en peper

Komkommer schillen, raspen en met zout bestrooien. Vijftien minuten laten staan om het water te onttrekken en komkommer goed uitdrukken.

Knoflooktenen pellen, door knijper drukken en aan yoghurt toevoegen. Olijfolie, azijn en dille erdoor roeren. Komkommer erdoor scheppen. Met peper en zout op smaak brengen. Voor het serveren een  uurtje  laten intrekken.

De Griekse yoghurt is in smaak en samenstelling anders dan onze yoghurt. Kun je geen Bulgaarse of Griekse yoghurt krijgen, gebruik dan een mengsel van ½ yoghurt en ½ volle kwark. Wat ook kan is de yoghurt eerst uit laken lekken in een zeef waarin je een theedoek legt.

Je kunt aan dit mengsel  in plaats van dille ook verse munt toevoegen dan krijg je weer een heel andere smaak.


Powered by Create your own unique website with customizable templates.