1 knolselderij van 300 gram 8 walnoten 1 rode paprika 3 eetlepels zonnebloempitten 2 biologische eieren 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 1 theelepel shoyu of tamari een handje winterpostelein
Voor de dressing: 4 eetlepels room of kwark 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel marjolein of oregano
We maken eerst de dressing. Klop alle ingrediënten samen tot een sausje. Schil de knolselderij en rasp hem fijn. Vermeng telkens een beetje knolselderij door de saus om verkleuring te voorkomen. Rooster de zonnebloempitten lichtbruin op een matig heet vuur, zonder olie (opletten dat het niet verbrandt!). Besprenkel de zonnebloempitten met shoyu of tamari. Snij de paprika in dunne reepjes en hak de helft van de walnoten fijn en meng ze door de salade. De zonnebloempitten en bieslook er overheen strooien en garneren met de andere helft van de walnoten, de eieren en de paprika. Een randje winterpostelein er omheen als extra garnering.