In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Knolselderiesalade met noten

Foto
 Ingrediënten:

1 knolselderij van 300 gram
8 walnoten
1 rode paprika
3 eetlepels zonnebloempitten
2 biologische eieren
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 theelepel shoyu of tamari
een handje winterpostelein

Voor de dressing:
4 eetlepels room of kwark
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel marjolein of oregano

We maken eerst de dressing. Klop alle ingrediënten samen tot een sausje. Schil de knolselderij en rasp hem fijn. Vermeng telkens een beetje knolselderij door de saus om verkleuring te voorkomen. Rooster de zonnebloempitten lichtbruin op een matig heet vuur, zonder olie (opletten dat het niet verbrandt!). Besprenkel de zonnebloempitten met shoyu of tamari. Snij de paprika in dunne reepjes en hak de helft van de walnoten fijn en meng ze door de salade. De zonnebloempitten en bieslook er overheen strooien en garneren met de andere helft van de walnoten, de eieren en de paprika. Een randje winterpostelein er omheen als extra garnering.


Powered by Create your own unique website with customizable templates.