In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Lamsvlees met knoflook, rozemarijn en olijfolie

Foto
Ingrediënten:

1 pond jong lamsvlees
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rozemarijn fijngewreven met de vijzel
1 gesnipperd teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
½ dl bouillon
2 dl droge witte wijn
peper en zout

Snij het vlees in blokjes van een centimeter. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de knoflook op het laatst even mee. Voeg een beetje peper en zout, wijn en citroensap toe. Giet er vervolgens wat bouillon bij als het vlees iets meer vocht nodig heeft, maar doe dit langs de rand van de pan, anders schrikt het vlees en wordt het wat taai.

Dan de deksel erop en afhankelijk van de malsheid van het vlees 25 tot 60 minuten stoven.


Powered by Create your own unique website with customizable templates.