In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Kervelsoep

Foto
Ingredienten:
een flinke bos verse kervel, 
een klontje roomboter, 
een heel fijn geraspt rauwe aardappel, 
een kippenbouillonblokje, 
1 liter water. 

En als je de soep nog extra lekker wilt maken kun je er ook nog een schep geklopte crème fraiche overheen scheppen voor je hem opeet.

Begin met de kervel piepklein te snijden. De dikkere stukjes van de stengeltjes gebruik je niet. Doe de roomboter in een pan en roerbak de gehakte kervel goed door. Doe er de geraspte aardappel bij en bak nog even door. Dan het water en het bouillonblokje erbij en alles een minuut of tien heel zachtjes laten pruttelen. En dan is de soep klaar. Door de geraspte aardappel krijg je een mooi gebonden soep en ook de voedingswaarde is dan meer, dan wanneer je de soep bind met de tarwebloem. Ikzelf vind de smaak ook veel lekkerder. Hou je van een lekkere romig soepje en hoef je niet om de lijn te denken, schep er dan nog een flinke lepel crème fraiche over. Ik weet zeker dat als je deze soep eens gemaakt hebt het daar niet bij blijft.


Powered by Create your own unique website with customizable templates.