In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Aspergesoep met groenlof 

Foto

Soep van aspergenat met een paar stronkjes groenlof; 

Doe een beetje boter of olijfolie in een soeppan en roerbak de gewassen en fijn gesneden groenlof even.  

Dan het aspergenat erbij en een kwartiertje zachtjes laten pruttellen.

Met de staafmixer fijnmaken en binden met een bloempapje,  een beetje balsamico, wat citroensap en een peper en zout erbij en een theelepeltje suiker

Serveer de soep in mooie kommen en garneer met een toefje crème fraise in wat verse bieslook. 

De soep heeft een zachte bitterzoete smaak.

  

Gebakken Groenlof I

Foto
Ingrediënten:

750 gram gewassen en fijn gesneden ( 1 cm) groenlof
1 ui
2 winterwortels
groente naar keuze bijvoorbeeld 1 prei en ¼ witte kool
3 eetlepels olijfolie

Smoor de ui glazig. Doe de fijngesneden groente erbij. Bak ze niet te lang, zodat de groente nog knapperig blijft. Op het laatst de groenlof één minuut meebakken. Zout en peper en bruscetta eroverheen strooien. Gelijk opdienen.



Gebakken Groenlof II

Foto
Ingrediënten:

750 gram gewassen en fijn gesneden ( 1 cm) groenlof
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels melk
2 eetlepels bloem
1 handje geraspte belegen kaas

Roerbak de groenlof. Strooi de bloem eroverheen. Doe de melk erbij en laat het binden op zacht vuur. Peper en zout toevoegen. De kaas eroverheen strooien.


Gebakken Groenlof III

Foto
Ingrediënten:

750 gram gewassen en fijn gesneden ( 1 cm) groenlof

1 ui
1 eetlepel citroensap
1 zoetzure appel in blokjes
3 eetlepels olie of roomboter
1 eetlepel honing

Bak de ui goed bruin. Doe de appel en de groenlof erbij. Op groot vuur bakken totdat het nat verdampt is, maar wel steeds voorzichtig omscheppen om de appeltjes heel te laten. Honing, peper en zout er doorheen mengen.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.