1 theelepel mosterd, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels (walnoten)olie, peper en zout naar smaak, 200 gr doperwten, 200 gr sugar snaps, 200 gr peultjes, 100 gr cashewnoten.
Alle groenten schoonmaken. Cashewnoten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken. In ruime schaal dressing kloppen van olie, citroensap, mosterd en honing. Op smaak brengen met zout en peper.
In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Sugar snaps ca. 2 minuten koken., peultjes en bevroren erwten toevoegen. Weer aan de kook brengen, nog ca.3 minuten zachtjes laten koken tot alles beetgaar zijn. Groenten in vergiet laten uitlekken en in een kom doen en de dressing erover heen doen, voorzichtig omscheppen. door dressing scheppen.
Noten erover strooien.
Verse kapucijners
Ingrediënten voor 4 personen 750 gr. ongedopte kapucijners zout peper u.d.m. klontje boter 1 ui (gesnipperd) 1 preitje, in flinterdunne ringetjes.. Bereidingswijze: Dop de verse kapucjners en spoel ze goed af. Doe een bodem water in een pan, strooi er een tikkeltje zout in en kook hierin de kapucijners beslist niet langer dan 15 minuten. Doe ondertussen een klein klontje boter in een koekepan en bak de uisnippers en preiringetjes tot ze krokant zijn gebakken. Laat de gare kapucijners goed uitlekken en doe ze in een schaal. Geef er een paar draaien met de pepermolen over en meng de krokante ui/prei er door.
Serveertips: Om er een compleet vegetarische maaltijd van te maken: een krop sla smaakt er heerlijk bij