In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • CSA
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid
  • Nieuwe pagina

Gemengde salade met erwten en peulen

Foto
Ingredienten:

1 theelepel mosterd,
2 eetlepels citroensap, 
3  eetlepels (walnoten)olie, 
peper en zout naar smaak, 
200 gr doperwten, 
200 gr sugar snaps, 
200 gr peultjes, 
100 gr cashewnoten.

Alle groenten schoonmaken. Cashewnoten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken. In ruime schaal dressing kloppen van olie, citroensap, mosterd en honing. Op smaak brengen met zout en peper.

In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Sugar snaps ca. 2 minuten koken., peultjes en bevroren erwten toevoegen. Weer aan de kook brengen, nog ca.3 minuten zachtjes laten koken tot alles beetgaar zijn. Groenten in vergiet laten uitlekken en in een kom doen en de dressing erover heen doen, voorzichtig omscheppen. door dressing scheppen.

Noten erover strooien.

 


Verse kapucijners

Foto
Ingrediënten voor 4 personen
750 gr. ongedopte kapucijners
zout
peper u.d.m.
klontje boter
1 ui (gesnipperd)
1 preitje, in flinterdunne ringetjes..
Bereidingswijze:
Dop de verse kapucjners en spoel ze goed af. Doe een bodem water in een pan, strooi er een tikkeltje zout in en kook hierin de kapucijners beslist niet langer dan 15 minuten. Doe ondertussen een klein klontje boter in een koekepan en bak de uisnippers en preiringetjes tot ze krokant zijn gebakken.
Laat de gare kapucijners goed uitlekken en doe ze in een schaal. Geef er een paar draaien met de pepermolen over en meng de krokante ui/prei er door.

Serveertips: Om er een compleet vegetarische maaltijd van te maken: een krop sla smaakt er heerlijk bij


Powered by Create your own unique website with customizable templates.