In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • CSA
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid
  • Nieuwe pagina

Hartige taart met Broccoli

Foto

Ingredienten: 250 gr kipfilet,  denk eens aan lekker biologisch, een kippetje dat geleefd heeft met weinig stress smaakt lekkerder!, 300 gr broccoli in kleine bloemetjes, 100 gr tomaatjes aan kleine stukjes, zongedroogde tomaatjes kan ook, 1 gele paprika in kleine blokjes, 2 eetlepels olijfolie, 3 eieren, 1 dl yoghurt, 1 bakje paturain. Voor de bodem kun je croisantdeeg gebruiken maar je kunt ook zelf een deeg maken van gewoon brooddeeg of kant en klaar mix voor een hartige taartbodem.

Verwarm de oven voor tot 175 graden en bekleed een ingevette springvorm met het deeg. Verwarm de braadpan en snij de kipfilet aan blokjes. Bestrooi ze met een beetje peper en zeezout. Bak de kipblokjes  lichtbruin en doe alle groenten bij het gebakken kipvlees. Roerbak alles even goed door. Klop de eieren licht schuimig doe  er de paturain en de yoghurt bij. Doe het kipgroente mengsel in de met deeg beklede vorm. Giet er het eimengsel overheen zet alles ongeveer een half uur tot driekwartier in de oven. Als alles er lekker goudbruin uitziet is de taart klaar. Je kan de taart warm eten maar  koud is ook erg lekker. 

 


Powered by Create your own unique website with customizable templates.