Ingredienten: 250 gr kipfilet, denk eens aan lekker biologisch, een kippetje dat geleefd heeft met weinig stress smaakt lekkerder!, 300 gr broccoli in kleine bloemetjes, 100 gr tomaatjes aan kleine stukjes, zongedroogde tomaatjes kan ook, 1 gele paprika in kleine blokjes, 2 eetlepels olijfolie, 3 eieren, 1 dl yoghurt, 1 bakje paturain. Voor de bodem kun je croisantdeeg gebruiken maar je kunt ook zelf een deeg maken van gewoon brooddeeg of kant en klaar mix voor een hartige taartbodem.
Verwarm de oven voor tot 175 graden en bekleed een ingevette springvorm met het deeg. Verwarm de braadpan en snij de kipfilet aan blokjes. Bestrooi ze met een beetje peper en zeezout. Bak de kipblokjes lichtbruin en doe alle groenten bij het gebakken kipvlees. Roerbak alles even goed door. Klop de eieren licht schuimig doe er de paturain en de yoghurt bij. Doe het kipgroente mengsel in de met deeg beklede vorm. Giet er het eimengsel overheen zet alles ongeveer een half uur tot driekwartier in de oven. Als alles er lekker goudbruin uitziet is de taart klaar. Je kan de taart warm eten maar koud is ook erg lekker.