In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • Nieuwsbrief
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid

Brandnetelsoep

Foto
 Ingrediënten:

1 pond brandnetels of niet bloeiende dovenetels. In de maand mei kan je de hele stengel oogsten. Oogst je de brandnetel later, neem dan alleen de toppen.
¾ liter groentenat of zacht smakende bouillon.
1 grote kruimige aardappel in kleine blokjes gesneden
1 ei
een kopje melk of een scheutje room
1 theelepel verse citroensap

Dompel de netels even onder in kokend water (heel kort, anders gaat er teveel voedingswaarde verloren), dan kunt u ze zonder handschoenen wassen. Voor wie het aandurft is het ook goed te doen zonder dit trucje. Verwijder de taaie stengels. Breng de bouillon aan de kook, voeg de gewassen brandnetels en de aardappel toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Later in het seizoen, als de brandnetel wat taaier is, 10 minuten koken. Een losgeklopt ei door de soep roeren. Breng de soep op smaak met zout, room en citroensap. Hierna met de staafmixer een gladde gebonden soep maken.


Powered by Create your own unique website with customizable templates.