In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • CSA
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid
  • Nieuwe pagina

Gegrillde groene asperges

Foto











Groene asperges is een heel lekkere groenten die  zo veel smaak heeft van zichzelf  Dat als je ze gaat grillen niets meer hoeft toe te voegen., 

Het enigste wat je ervoor nodig hebt is een grillpan en een klein beetje roomboter om de pan vettig te maken 

Dan snij je de onderste harde stukken van de asperges af. Schil eventueel het onderste deel als de schil hard is met een dunschiller. (maak hier een heerlijke soep van)  Maak de grillpan heet op het vuur.  De asperges in de pan doen en keer ze om als ze mooie lichtbruine streepjes hebben van het grillpatroon van de pan. Dan dek je het af met een deksel en zet het vuur laag. Zo kunnen ze nog even zachtjes na garen en dan kun je ze opdienen. Eventueel wat zout toevoegen. 

Super aspergesoep 

Foto











Ingrediënten:

1,5 kg asperges 
kopjes verwijderen en bewaren
80 gr. roomboter,
60 gr. bloem, 
2 liter bouillon,  eventueel van een blokje
200 ml. slagroom, 
1 sjalotje. 
verse bieslook
scheut droge witte wijn.

Kook de asperges in 2 liter water gaar, haal ze uit het vocht en pureer ze met een beetje vocht in de blender.

Nu gaan we van het overige kookvocht een gebonden bouillon maken. Smelt een lepel boter, smoor hierin de sjalot. Voeg de bloem toe en laat even pruttelen zonder dat het kleurt. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Zet er de staafmixer in om de sjalot klein te maken. Breng het geheel aan de kook doe de kopjes erbij en laat 10 min. zachtjes koken.

Voeg hierna de gepureerde asperges toe en een scheut droge witte wijn. Haal de pan van het vuur en  doe de slagroom bij de soep. Niet meer koken. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Serveer de soep met wat gesnipperde gekookte ham en wat fijngeknipte bieslook.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.