In het Volle Leven
  • Info
    • Privacy
    • Abonnementen
    • Plattegrond
    • Spelregels van de Tuin
    • Tuinder
    • CSA
    • Oogstverwachting
    • Oogstbericht
    • Vrijwilligers en Stagiaires
    • Educatie Excursie
    • Tarieven
  • Familiedag
  • Contact
  • Foto's
    • Juni 2006
    • Open dag 2007
    • Zuurkool maken 2008
    • Koken op de tuin 2009
    • Koken op de tuin 2010
    • Open dag 2010
    • wilgentenen vlechten 2010
    • kamp klas 7c 2011
    • Zuurkool maken 2012
    • Atjar maken 2012
    • Maasheggenvlechten 2013
    • Familiedag 2013
  • Assortiment
  • Agenda
  • Recepten
  • Beleving van een oogstlid
  • Nieuwe pagina

Jam

Foto
Lekkere frisse jam van frambozen met  aardbeien en als je nog ander fruit hebt dan kan het er ook bij.

Deze jam is zonder suiker.

Ingredienten: 
1 kg aardbeien, 
1 pond frambozen, 
1 pond moerbeibessen en of ander zacht fruit bv. Bramen.

Was indien nodig het fruit en haal de steeltjes van de moerbeien. Pureer de moerbeibessen en de frambozen. Snij de aardbeien in stukjes. Breng het gepureerde sap aan de kook met een takje rozemarijn en een takje pepermunt. Doe er een uitgeperste sinaasappel bij, het sap van een halve citroen en de geraspte schil van een citroen. Ook gaan er nog twee eetlepels lekkere balsamico bij en een mespunt kardemon. Dan nog twee eetlepels ahornsiroop.Als het mengsel aan de kook is gaan de aardbeien in stukjes erbij en dan weer zachtjes aan de kook brengen.

Bind drie zakjes marmello [de korenbloem] met een beetje water tot een papje en doe dit bij de jammassa, laat nog een minuutje doorkoken en dan kan de jam in de schoongemaakte potten.

 


Kruisbessen- of andere vruchtenflapjes

Foto
Ingredienten:

6 plakjes diepvriesbladerdeeg
300 gram kruisbessen
40 gram suiker
1 zakje vanillesuiker of merg van een echt vanillestokje
2 eetlepels custard
1 eidooier voor het bestrijken
poedersuiker voor het bestrooien

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Dan een beetje uitrollen of uit elkaar trekken. De kruisbessen wassen, schoonmaken en afdrogen. Vermengen met suiker, vanille, en custard.

De oven voorverwarmen op 200°C. Een bakplaat met bakpapier bedekken. Op het midden van elk plakje bladerdeeg wat kruisbessenmengsel scheppen. De hoeken van het deeg naar het midden vouwen en in het midden aan elkaar vastknijpen

De envelopjes op de bakplaat leggen en met losgeklopte eidooier bestrijken. Midden in de oven ± 25 min. bakken. Voor het serveren met poedersuiker bestrooien. Maak er zelf een kop cappuccino bij en het koffie-uurtje is te lekker.

Zelf cappuccino maken is niet moeilijk: zet lekker sterke koffie, klop met de mixer op de hoogste stand een kopje melk helemaal schuimig. Doe een paar grote lepels melkschuim in een grote mok, bestrooi met een beetje cacao en schenk de koffie erbij. Ook lekker met een beetje karamelsaus. 

 


Bessen salade

Foto
Ingrediënten:

125 gr.aalbessen, 
100gr.zwarte bessen,
250 gr. aardbeien,
250 gr. frambozen,
125 gr.bramen, 
2 eetl.zwarte bessengelei,
4 cl.creme de cassis,
sap van 1 sinaasappel.

Ris de aalbessen en de zwarte bessen,maak de aardbeien,frambozen en bramen schoon.
Roer voor de marinade de zwarte bessengelei,crème de cassis en het sap van de sinaasappel door elkaar. Giet de marinade over het fruit. Laat het minimaal een half uur staan.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.